Ultimate Frisbee

ULTIMATE EM 2015 i København

Home »  ULTIMATE EM 2015 i København

Fra 27. juli til den 2. august lagde Valby Idrætspark græs til det største EM i Ultimate Frisbee nogensinde: 68 hold fra 24 lande dystede om medaljer – og de danske herrer i Masterrækken kæmpede sig til guld!

gladmaster

Turneringen var det største EM nogensinde, og formanden for Dansk Frisbee Sport Union, Matthias Zaccarin, var glad for at byde spillere fra hele Europa velkommen: ”Vi var utrolig stolte over at være vært for denne turnering, som markerede en ny milepæl for vores sport. Med 1600 spillere fra 24 lande, 150 danske og internationale frivillige samt masser af tilskuere var der god stemning og fest i Valbyparken hele ugen,” sagde han.

Set med danske briller var højdepunktet uden tvivl, da de danske herrer i Masterrækken besejrede Schweiz i finalen 11-10 og blev europamestre – stort tillykke! (Se eller gense kampen her)

De andre danske hold endte med følgende placeringer:

4. plads – Dame masterlandsholdet
9. plads – Openlandsholdet
10. plads – Damelandsholdet
15. plads – Mixlandsholdet

Derudover fik EM en flot dækning i medierne, der åbnede mange danskeres øjne for Ultimate.

Dansk Frisbee Sport Unions hjemmeside har mere information om de danske landshold og resultaterne af de danske bestræbelser på at nå til tops i Europa.

Fakta om Ultimate Frisbee:

Syv mand på hvert hold spiller på en græsbane på størrelse med en fodboldbane. Målet er at få frisbee’en kastet fra mand til mand op ad banen. Man må ikke løbe med frisbee’en, og der bliver scoret, når frisbee’en gribes i modstanderens målzone. Det er ikke tilladt at have kropskontakt i Ultimate. Sporten er unik, da der ikke er nogen dommere: Spillerne skal selv dømme, hvis der bliver begået et regelbrud.

Ultimate Frisbee blev opfundet på universiteterne i USA i 1960’erne og har i dag sin egen professionelle liga. I Danmark er der i skrivende stund 22 klubber fordelt over hele landet, og generelt vokser sporten herhjemme.